Frunzele de dafin ne scapă de varice, dureri articulare, dureri de cap, pierderi de memorie și multe altele

Aproape fiecare dintre noi avem dafin și frunze de dafin în bucătărie. Dafinul face parte din categoria arbuștilor cu frunzele veșnic verzi, ușor ondulate pe margine. De regulă, dafinul este folosit drept condiment pentru mai multe preparate culinare.

Cu toate acestea, știați că această plantă are efecte foarte bune asupra sănătății dumneavoastră fizice? Aceste frunze incredibile au o mulțime de proprietăți medicinale. Aveți posibilitatea de a vindeca mai multe probleme de sănătate dacă faceți un ulei din această plantă și îl folosiți în mod regulat.

Beneficiile frunzelor de dafin
Excelent în curățarea colonului

Perfect pentru calmarea nervilor
Aceste frunze vă oferă mai multă putere intelectuală și vă ajută să vă concentrați mai bine
Va elimina durerile articulare și venele varicoase
Ameliorează umflăturile

Vă oferă o imunitate mai puternică
Rețetă ulei de dafin

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
30 grame frunze de dafin
250 ml ulei de măsline
Cum se prepară?
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pisați frunzele de dafin într-un mojar.

Apoi, adăugați uleiul de măsline peste frunze. Puneți amestecul într-un borcan cu capac. Închideți etanș borcanul. Este nevoie să lăsați borcanul într-un loc rece, întunecos, timp de 2 săptămâni.

Va trebui să-l agitați din când în când. După ce au trecut cele două săptămâni, se strecoară amestecul printr-un tifon și se pune într-un alt recipient curat cu capac. Se recomandă să păstrați acest amestec în camere reci.

Beneficiile uleiului de dafin
Masajele cu ulei de dafin cald vor trata articulațiile dureroase
Este soluția perfectă pentru durerile de urechi și migrene
Eliminați durerile de cap doar prin fricționarea tâmplelor cu ulei de dafin
Este perfect pentru reducerea temperaturii corpului

Este capabil să îmbunătățească activitatea intestinelor și digestia
Perfect pentru problemele renale și hepatice
Dacă vă confruntați cu probleme ale pielii, îl puteți utiliza drept loțiune

Elimină acneea și comedoanele
Frunzele de dafin sunt indicate și în indigestii, balonări, răceală și gripă, laringite, bronșite, astm și tuse, febră, sinuzite, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecțiuni renale și hepatice, anorexie, depresie, nervozitate etc.

Cum se administrează?
În tratamentul afecțiunilor gastrice se folosește infuzia, care se prepară astfel: puneți 5-10 g de frunze uscate în 1 l de apă clocotită. Lăsați să infuzeze 10 minute, apoi filtrați. Beți 2-3 căni pe zi.

În tratamentul inflamațiilor gurii și al ulcerelor bucale, este indicat uleiul esențial de dafin. Diluați la concentrația de 1 picătură de ulei esențial în 10 ml de ulei excipient. Aplicați de 3-4 ori pe zi.

În tratamentul reumatismului și al durerii generalizate, se va aplica unt de dafin pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, conform instrucțiunilor de pe etichetă.