„Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea” Detalii înfiorătoare ale martorilor accidentului de la Vaslui. Trei prieteni și-au pierdut viața după o depășire fatală

Tragedia a avut loc pe un drum naţional din Vaslui, în comuna Codăești. George, Ionela și Irinel au murit într-o cursă nebună pe şosea, după ce s-au depășit unii pe alții și au intrat cu motocicletele într-o maşină.

Impactul a fost fatal pentru George și Ionela, dar și pentru prietenul și cavalerul lor de onoare, Irinel. Cealaltă fată, o șoferiță de 19 ani, a ajuns la spital, însă este în stare stabilă.

Detalii înfiorătoare ale martorilor accidentului de la Vaslui

Cei trei tineri erau pe două motociclete. Cuplul format din George și Ionela se afla pe o motocicletă, iar prietenul lor pe cealaltă. Motocicleta pe care se afla cuplul a intrat în depășirea celeilalte, dar s-a izbit din în plin de mașina care circula regulamentar.

Mașina a intrat și în a doua motocicletă, iar apoi a luat foc.

Martorii au încercat să acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor de salvare, însă a fost mult prea târziu.

„Am oprit primul, m-am dat jos, ieşea fum, erau doi, le-am luat pulsul. Nu pot să vă spun ce am văzut…Băiatul ardea. Am strigat, au venit cu stingătoare.”

„Am văzut fumul, apoi am văzut ceva în aer zburând. Am crezut că e o cârpă. Nu ştiam ce a zburat atunci. Dacă ştiam că e un om, mă duceam direct atunci.”

„Am văzut un rucsac, am văzut adidaşii albi şi pur şi simplu am dat de ea. Fata mai avea puţin puls, dar abia îl mai simţeam. Am stat lângă ea 20 de minute, am şi plâns,” sunt câteva dintre declarațiile halucinate ale martorilor, potrivit Observator.

Soția lui Irinel și-a salvat viaţa

Irinel, tânărul de 35 de ani aflat singur pe motor, era prietenul cuplului și se pregătea să le fie cavaler de onoare la nuntă.

Acesta era director tehic la o companie agricolă din Iaşi şi îşi cumpărase vehiculul cu două roţi în urmă cu doar câteva zile.

Soția sa parcă a prevestit tragedia. Deși Irinel a vrut să se aventureze alături de ea, tânăra a refuzat.