Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, supus joi unei intervenții chirurgicale. Medicii iau în calcul amputarea piciorului actorului.

Care sunt ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, după ce a suferit o operație joi. Medicii îl monitorizează în continuare și se ia în calcul varianta amputării piciorului marelui actor.

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Cum se simte marele actor după operație
În cursul zilei de joi, Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe la Spitalul Foișor. Medicii i-au montat marelui actor o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic astfel încât să curețe locul infecției.

Din fericire, starea actorului în urma operației suferite a fost una foarte bună, după cum au transmis medicii. Acesta se află la Terapie Intensivă, însă intervenția chirurgicală a fost un succes.

Proteza pe care medicii au îndepărtat-o a fost montată în anul 2019. Aceasta a devenit, însă, sursa infecției din corpul maestrului. Acesta ar putea reveni la Institutul din Cluj-Napoca pentru ca medicii să-i monteze un nou stimulator cardiac, întrucât a fost îndepărtat cel pe care îl avea deja.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, l-a vizitat pe actor înainte de operație și a spus că este încrezător, iar starea maestrului este destul de bună.

“Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș.

Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

Florin Piersic va fi în continuare monitorizat de medici în urma operației și va beneficia de tratamentul potrivit. Cadrele medicale au încredere că starea actorului va fi una bună.

Medicii iau în calcul amputarea piciorului actorului
La mijlocul lui aprilie, marele actor a ajuns la Spitalul Militar Central din Cluj-Napoca, iar medicii au fost de părere că trebuie să intervină, mai întâi, la stimulatorul cardiac.

Astfel, Florin Piersic a fost trimis la Institutul Inimii, acolo unde a suferit procedura. Actorul era într-o stare foarte bună atunci când a ajuns acolo, după cum au spus medicii.

“În permanenţă discutam, îmi spunea poezii, zâmbea, făcea glume. Sigur sunt momente și momente dar marea majoritate a timpului era în această stare.

Aşa a și plecat de la noi. Nu a plecat intubat, nu a plecat cu necesar de oxigen”, a spus Florin Crișan, managerul Institutului Inimii Niculae Stăncioiu, potrivit Observator News.

Ulterior, familia actorului a cerut ca acesta să fie transferat la București. Acesta a ajuns, astfel, la Institutul Matei Balș pentru ca infecția de care suferea să fie tratată.

Actorul a fost mutat apoi la o clinică privată, pentru câteva investigații. I-a fost făcut un PET-CT pentru a vedea în ce stadiu era infecția, apoi a ajuns la Spitalul Foișor pentru o nouă intervenție chirurgicală.

Medicii ortopezi de la Spitalul Foișor spun că infecția cu stafilococ i-a afectat actorului genunchiul foarte tare. Din acest motiv, este luată în calcul inclusiv amputarea piciorului acestuia.

Timp ce cel puțin o lună, Florin Piersic va rămâne imobilizat la pat pentru a fi tratat de infecție. După aceea, medicii îi pot monta o altă proteză.