Medicul Pompiliu Popescu, detalii despre infecția lui Florin Piersic: “Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie”

Dr. Pompiliu Popescu, detalii despre starea

Florin Piersic trece printr-un adevărat calvar de câteva săptămâni. Marele actor se confruntă cu probleme de sănătate care necesită supraveghere constantă din partea medicilor. Acum, maestrul se află la Spitalul ”Foișor”, iar dr. Pompiliu Popescu a făcut câteva precizări despre starea de sănătate a actorului.

Dr. Pompiliu Popescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Florin Piersic se află de câteva zile sub supravegherea celor mai buni medici din Capitală. În decursul zilei de azi, actorul a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular din București.

În continuare, starea sa de sănătate nu este una foarte bună. Așa cum au explicat medicii care s-au ocupat de cazul său, actorul a ajuns în acest stadiu din cauza unei infecții puternice. Dezvoltarea bacteriilor a fost favorizată de stimulatorul cardiac și de proteza de la genunchi.

La Cluj, lui Florin Piersic i s-a înlăturat stimulatorul cardiac, urmând ca medicii din București să se ocupe de proteza de la genunchi. Starea lui de sănătate este instabilă, iar dr. Pompiliu Popescu a făcut câteva precizări.

Cadrul medical este de părere că starea de sănătate a maestrului este agravată și de vârstă, dar și de comorbiditățile existente. Din acest motiv, organismul său se confruntă cu probleme grave de sănătate.

”Părerea mea este că vârsta înaintată și o gravă aritmie îi pot complica situația. Am înțeles că la Cluj i-au scos device-ul, acum este fără. E un corp străin care, în aceste situații, creează trombembolii, creează probleme mari în corpul gazdei.”, a pus medicul la România TV, potrivit dcnews.ro.

“Dacă a făcut această infecție în sânge, ea are o poartă de plecare. Nu poate stafilococul auriu, care trăiește saprofit pe piele, să migreze decât printr-o soluție de continuitate. O înțepătură, o injecție, poate a făcut și infiltrații în genunchi… dar in mod cert are o soluție de continuitate. Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie. Sunt convins că și cei de la infecțioase și cei de la Foișor vor proceda corect scoțându-i proteza și acționând cu antibiotice are șanse să-și revină. Sub antibiotice poate să-și revină. Trebuie să fim optimiști”, a mai spus medicul.

Florin Piersic se poate recupera după intervenția chirugicală la genunchi cu ajutorul tratamentului antibiotic
Dr. Pompiliu Popescu este convins că există șanse mari ca Florin Piersic să își revină. Soarta actorului stă în mâinile medicilor de la Foișor care trebuie să îi administreze tratamentele necesare.

”Sunt convins că și cei de la Infecțioase și cei de la Foișor vor proceda corect, scoțându-i proteza și, acționând cu antibiotice, are șanse să își revină. Sub antibiotice poate să își revină. Trebuie să fim optimiști.”, a mai spus medicul.

În această dimineață, managerul interimar de la Spitalul ”Foișor” a făcut și el câteva declarații privind starea de sănătate a lui Florin Piersic. Momentan, medicii au promis că revin cu mai multe detalii după ce vor efectua investigații de laborator și imagistice.

”La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 de ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multe patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă.”, a spus As. Univ. Dr. Dragosloveanu Șerban, potrivit dcnews.ro.

de sănătate a lui Florin Piersic. În prezent, actorul se află la Spitalul ”Foișor”, iar alături îi este soția.