Auzi atat de multe despre toate tipurile de peste si fructele de mare incat nu mai stii care sunt mai sanatoase, care este toxic, pe care il poti consuma in cantitati limitate si ce peste poti manca pe saturate.
Pestele, in sine, este un tip de carne extrem de sanatoasa, insa exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a putea alege cel mai potrivit peste pentru tine.
Proteinele si acizii grasi de tip Omega-3 fac din peste un aliment ideal pentru buna functionare a intregului organism, dar mai ales pentru sanatatea creierului
Macroul este un peste adesea comparat cu tonul, deoarece au multe caracteristici – ambii sunt pesti grasi mari, care au o textura ferma si sunt adesea ambalate in ulei si conservate. Cei doi pesti sunt membri ai aceleiasi familii Scombridae, dar macroul sunt pesti mai mici si au o viata mai scurta. Macroul este mai gras decat tonul si are un gust mai bogat, dar mai bland.
Macroul este bogat in proteine si ofera acizi grasi omega-3. Gustul bland face ca acesta sa fie o completare excelenta la dieta dumneavoastra daca doriti sa includeti mai mult peste in dieta dumneavoastra, dar nu va place gustul puternic al altor tipuri de peste.
Informatii nutritionale pentru macrou
Aceste informatii nutritionale sunt furnizate de USDA pentru o portie de 3,5 uncii (100 grame) de macrou crud:
Calorii: 189
Grasimi: 11,9 g
Sodiu: 89 mg