Locul din România în care se dau CASE GRATIS! Zeci de familii deja se înghesuie să prindă o locuinţă

Primarii din satele României nu ştiu ce să mai facă pentru a repopula localităţile. În această situaţie este şi primarul comunei Conceşti, din Botoşani, care a decis să ofere locuinţe gratis familiilor nevoiaşe cu mai mulţi copii.

Anul trecut, Costel Năzare a venit cu o idee care la prima vedere poate părea ciudată, însă iniţiativa să de a oferi locuinţe gratis familiilor nevoiaşe s-a dovedit a fi un succes. 40 de familii din Constanţa, Hunedoara, Iaşi şi Alba s-au înghesuit să ceară case în comună din Botoşani, dar numărul de locuinţe este de 10, aşa că este nevoie de o selecţie riguroasă până când vor fi gata şi alte case, scrie a1.ro.

Astfel, pentru moment, cinci familii cu un total de 33 de copii s-au stabilit deja la Conceşti.

Primarul Costel Năzare a renovat casele rămase fără proprietari, în care nu mai stătea nimeni, iar acum are mai multe cereri pentru ele, semnate de familii care vor să se mute în comună.

Primarul din comuna Conceşti s-a gândit la această soluţie salvatoare întrucât populaţia din localitate este îmbătrânita şi îşi doreşte să o întinerească. “Oamenii care vor veni în comună noastră cu siguranţă vor avea unde să lucreze. Casele au condiţii foarte bune.Am discutat cu proprietarii, aceştia sunt dispuşi să le vândă. Cinci familii s-au mutat deja în locuinţe şi avem peste 40 de cereri pentru locuinţe de la famili din toată ţara. Noi am luat legătura şi cu două fundaţii care ne vor ajutra şi ne vor oferi informaţii despre familiile care vor să se mute la noi în comună”, a spus primarul.