Cum să îți crești țelina in sticle de plastic , o idee inovativă și surprinzătoare …

Cum să crești țelina în sticle de plastic

Dacă ești pasionat de grădinărit și îți place să experimentezi metode inovatoare de cultivare a plantelor, atunci creșterea țelinei în sticle de plastic poate fi o opțiune interesantă pentru tine. Această metodă este simplă, economică și poate fi realizată chiar și în spații limitate, cum ar fi un balcon sau o terasă. Iată câțiva pași simpli pentru a-ți începe propria grădină de țelină în sticle de plastic.

Alege sticlele potrivite: Pentru a crește țelina în sticle de plastic, ai nevoie de sticle de plastic transparente, cu capac, de preferat de 2 litri sau mai mari. Asigură-te că sticlele sunt curate și nu au urme de substanțe chimice.
Preparea solului: Țelina preferă un sol bogat în substanțe nutritive și bine drenat. Amestecă pământ de grădină cu compost sau îngrășământ organic pentru a-i oferi plantei toate substanțele nutritive necesare.
Plantează semințele: Umple sticlele cu sol pregătit și nivelează suprafața. Apoi, plantează semințele de țelină la o adâncime de aproximativ 1 cm. Acoperă semințele cu un strat subțire de sol și uda-le ușor.
Menține umiditatea: Pune capacul pe sticlă pentru a crea un mediu umed și menține solul udat constant. Asigură-te că solul nu se usucă complet, dar evită și excesul de apă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Asigură lumină și căldură: Plasează sticlele într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui. Țelina preferă temperaturi moderate, între 15 și 25 de grade Celsius.
Îngrijește plantele: Pe măsură ce plantele cresc, poți îndepărta capacul sticlei pentru a permite o mai bună circulație a aerului. De asemenea, poți fertiliza plantele o dată pe lună cu un îngrășământ organic pentru a le oferi nutrienții necesari.
Recoltează țelina: După aproximativ 3-4 luni, țelina ar trebui să fie gata de recoltare. Poți tăia tulpinile exterioare, lăsând tulpinile interioare să continue să crească. Astfel, vei putea recolta țelină proaspătă pe parcursul mai multor luni.
Creșterea țelinei în sticle de plastic este o metodă inovatoare și distractivă de a-ți crea propria grădină de legume. Această metodă este potrivită pentru grădinarii începători sau pentru cei care nu au spațiu suficient pentru a cultiva țelină în grădină. Încearcă această tehnică și bucură-te de țelină proaspătă și gustoasă în propriul tău spațiu verde!