S-A Întâmplat Într-Un Sat Din Maramureş. Ce A Fătat O Vacă

O văcuţă a reuşit să uimească pe toată lumea. Şi când spunem “toată lumea” nu ne referim doar la localnici ci şi la specialişti.

Există “mame eroină” şi în rândul animalelor, iar o vacă din judeţul Bistriţa Năsăud îl merită pe deplin. Ea a reuşit să aducă pe lume nu mai puţin de patru viţei, la un interval scurt unul de celălalt. Toţi sunt sănătoşi şi jucăuşi, scrie Bistriţeanul.

Fertilizarea in vitro e de vină
Întâmplare extrem de rară într-un sat din Maramureș. Văcuța Sura a devenit vedetă peste noapte, după ce a fătat 4 viței, dintre care 3 au supraviețuit. Veterinarii spun că probabilitatea dezvoltării unor cvadrupleți este de 1 la 11 milioane de capete de bovine. Localnicii spun că nu au mai văzut niciodată așa ceva, în timp ce proprietarul se declară mândru că în gospodăria lui a avut loc o astfel de întâmplare.

Aby, Talisa, Sofiana şi Rihanna sunt numele celor patru viţei fătaţi de o vacă de 7 ani, din rasa Bălţată Românească, care este la a patra sa naştere.

Nu de acceaşi părere este Adrian Damian Şerban, proprietarul fermei şi tehnician veterinar, care ştie valoarea moştenirii genetice a rasei, dar şi avantajele fertilizării în vitro. Chiar şi aşa Struţa l-a suprins şi pe el.

”Nu ne-a venit să credem!”
Vaca avea stări, nu mânca, se tot culca, se ridica, am băgat mâna, am scos un viţel, taică-miu a zis “cred că are doi”, am scos pe al doilea, după aceea l-am scos pe al treilea, am mai băgat mâna, încă unul, povesteşte Adrian Damian Şerban.

Proprietarul nu are de gând să vândă niciunul dintre pui. O asemenea situaţie a mai fost doar o dată înregistrată în România, dar viţeii nu au supravieţuit. Vaca eroină, numită Struţa, este acum vedeta satul Ilişua, unde vieţuieşte într-o mică fermă de vaci a unui tehnician veterinar.

Evenimentul nu a fost privit cu ochi buni de babele prezicătoare din sat care au spus că e semn rău, după cum prevede cartea Apocalipsei.