Trucul Pe Care-L Poți Folosi Să-Ți Uzi Plantele Când Nu Ești Acasă. Mereu Dă Rezultate! – Ziarul24

Trucul Pe Care-L Poți Folosi Să-Ți Uzi Plantele Când Nu Ești Acasă. Mereu Dă Rezultate!

Ai o mutare iminentă sau planifici să pleci în vacanță în curând? Atunci nu ai oportunitatea să uzi plantele tale așa cum obișnuiești. Nu este nevoie să deranjezi vecinul sau un membru al familiei tale. Există întotdeauna modalități simple și ingenioase de rezolvare a acestei probleme și de asigurare a supraviețuirii plantelor tale iubite. Să călătorești cu liniște!

Desigur, indiferent de specie, udarea plantelor este esențială pentru a le permite să se dezvolte la potențialul maxim în fiecare etapă de creștere. Cu toate acestea, în general, dacă primesc prea multă apă, pot suferi daune la rădăcini, dar și la tulpini și frunze. În schimb, dacă nu primesc suficientă apă, există riscul să se usuce și să moară într-un timp scurt.

Iată câteva tehnici ingenioase pentru a uda plantele tale fără a desperdica apă și fără a te ruina. Datorită acestor soluții, pe parcursul mai multor zile, nu va mai fi nevoie să uzi manual plantele tale în ghivece sau plantele de la sol, inclusiv grădina ta. Aceasta îți va permite să pleci în vacanță sau într-un weekend fără griji și fără a cere ajutorul celor dragi.

Cum funcționează acest truc?
La prima vedere, această soluție poate părea laborioasă, dar poți fi sigur că în mai puțin de 5 minute vei putea pregăti fiecare dispozitiv de irigare. Primul pas este să obții sticle de plastic de două dimensiuni diferite: poți combina sticle de jumătate de litru și sticle de un litru și jumătate, sau sticle de un litru și jumătate și altele de 3 litri. Ține cont că cu cât recipientele sunt mai mari, cu atât va dura mai mult apa. În funcție de nevoile tale, procură recipiente de plastic de diferite dimensiuni și urmează instrucțiunile pentru a avea propriul tău sistem de irigare fără costuri și cu impact zero asupra mediului înconjurător.

Avantajele acestui sistem de irigare

Cum se știe, cu cât sunt mai ridicate temperaturile, cu atât plantele au nevoie de mai multă apă. Odată cu venirea vremii bune, acest sistem complet automat, foarte practic și gratuit, te va încânta. Fiecare picătură cade direct pe sol fără a fi proiectată asupra ghivecelor, dar mereu ajungând la câțiva centimetri de rădăcini. Ca beneficiu adițional, poți recicla sticle de plastic, precum și ghivece și borcane.

Covoarele de filtrare
Dacă ai multe plante de interior în ghivece, poți utiliza o metodă și mai simplă. Pur și simplu pune o bucată de pânză sub plante pe o suprafață plană. Partea din pânză trebuie să fie scufundată într-un recipient plin cu apă, care trebuie plasat la un nivel mai jos decât plantele. Astfel, apa va urca în sol și va uda plantele.

Sifonul comunicant
O altă metodă foarte eficientă pentru a-ți uda plantele este sifonul comunicant. Ai nevoie doar de o sticlă dacă trebuie să uzi o singură plantă sau de un recipient mai mare dacă sunt mai multe plante, precum și de fâșii lungi de material filtrant sau lână. Un capăt al fâșiilor trebuie plasat în partea de jos a recipientului sau sticlei, iar celălalt capăt cu 2 sau 3 cm sub sol, umezind bine fiecare fâșie înainte de a o introduce. Recipientul cu apă trebuie întotdeauna plasat puțin mai sus decât ghivecele.

Sticla inversată

Înainte de a pleca în vacanță, acest truc va fi ușor de adoptat: trebuie doar să umpleți sticle de plastic cu apă.

Dacă planta ta este mică, poți folosi sticle de jumătate de litru sau de un litru dacă este mai mare.

După ce ai umplut sticla cu apă, fă mici găuri în capac și apoi reintrodu-l în ghiveci cu capacul înfundat în sol. Astfel, apa va curge treptat fără a îmbiba prea mult solul.

Găuriți puțin solul și scufundați planta într-un recipient.
Atunci când solul devine foarte uscat, trebuie rehidratat cu mare atenție. Udarea rapidă și abundentă va crea doar o stagnare a apei în partea de jos și planta nu se va putea îmbiba complet. Pentru a remedia această situație, găuriți ușor solul, având grijă să nu deteriorați rădăcinile, și puneți planta cu ghiveciul într-un recipient cu apă. După aproximativ o oră, planta se va rehidrata din nou.

Taie părțile uscate și stropiți părțile verzi.

După ce scoți planta din recipient, stoarce excesul de apă. De asemenea, este important să tai toate părțile uscate. Frunzele moarte, ramurile și vârfurile trebuie eliminate pentru ca planta să se poată regenera complet. Nu uita să stropi frunzele verzi cu apă distilată sau apă de ploaie. Începând de atunci, evită amplasarea plantei într-un loc prea însorit. Cel mai bine este să o așezi într-un loc răcoros și umbros și să aștepți să crească din nou.

Reclamă cu Breaking News
Ultimă Oră