Tichete sociale Paşte 2024. Începe distribuţia ajutoarelor băneşti. Atenţie, nu se pot cumpăra alcool şi ţigări!

Tichete sociale Paşte 2024. Joi începe distribuirea tichetelor de masa de Paște 2024, destinate românilor cu venituri mici. Măsura îi vizează pe toți cei care au depus solicitări în acest sens la direcțiile de protecție socială.

Banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie, iar tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie, în majoritatea localităților din România.

Tichete sociale Paşte 2024. Fiecare beneficiar va primi un singur tichet în valoare de 125 de lei, care poate fi folosit exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare. Este important de menționat că banii nu pot fi utilizați pentru achiziționarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

Printre categoriile eligibile pentru acest sprijin financiar se numără românii care au un venit minim de incluziune, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei, precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei.

De asemenea, vor beneficia de tichete sociale și persoanele care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Tichete sociale Paşte 2024 vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, următoarelor categorii:Românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016;Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege;Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Un detaliu extrem de important este că un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet. Chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, legea spune clar că nu are voie să primească decât 125 de lei din partea statului.

Banii vor ajunge, cel târziu, pe data de 26 aprilie 2024, în toate locurile din România, dar un detaliu la care nu s-au gândit autoritățile este că unii beneficiari ar putea fi catolici, iar Paștele Catolic din anul 2024 se va sărbători pe data de 31 martie. Doar cei care sunt ortodocși se vor bucura, real vorbind, de sumă, pentru că Paștele Ortodox se va celebra pe 5 mai.