Analize Medicale Obligatorii Dupa Varsta De 40 AniAnalize Medicale Obligatorii Dupa Varsta De 40 Ani

Chiar daca va simtiti bine, ar trebui sa va duceti la medic pentru analize medicale regulate. Aceste vizite va pot ajuta sa evitati probleme in viitor.

Unii factori de risc pot contribui la anumite boli cand ajungeti la varsta de 40 de ani, inclusiv boli de inima, accident vascular cerebral, diabet, boli de rinichi si cancer.

Medicina preventiva bazata pe dovezi este eficienta din punct de vedere al costurilor si reduce riscul de boli.

De exemplu, singura modalitate de a afla daca aveti tensiune arteriala crescuta este sa o verificati in mod regulat.

Nivelul ridicat de zahar din sange si nivelul ridicat de colesterol pot, de asemenea, sa nu aiba simptome in stadiile incipiente. Testele simple de sange pot verifica aceste afectiuni.

Daca aveti diabet zaharat, boli de inima, probleme cu rinichii sau anumite alte afectiuni, poate fi necesar sa vi se verifice tensiunea arteriala mai des, dar totusi cel putin o data pe an.

Daca aveti peste 40 de ani, colesteroul trebuie verificat la fiecare 5 ani daca aveti factori de risc pentru bolile coronariene.

Repetati testarea mai devreme decat este necesar daca apar schimbari in stilul de viata, inclusiv cresterea in greutate si dieta.

Inaltimea, greutatea si indicele de masa corporala (IMC) ar trebui verificate la fiecare examen.

In functie de circumstantele dvs. individuale, medicul dumneavoastra poate dori sa efectueze o electrocardiograma pentru a verifica bolile de inima si teste de sange pentru a depista bolile tiroidiene, problemele hepatice si anemia.

Femeile cu varste peste 40 de ani pot avea o mamografie la fiecare 1 pana la 2 ani, iar cele cu istoric familial ar trebui sa ia in considerare mamografiile anuale. Ar trebui sa inceapa mai devreme de varsta la care a fost diagnosticat cel mai tanar membru al familiei lor.

Depistarea cancerului de col uterin ar trebui sa inceapa la varsta de 21 de ani.

Dupa primul test, femeile cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani ar trebui sa fie supuse unui test Papanicolau la fiecare 3 ani sau test HPV la fiecare 5 ani.

De asemenea, daca aveti antecedente familiale puternice de cancer de colon sau polipi este posibil sa aveti nevoie de o colonoscopie mai des.

Toate femeile cu varsta peste 40 de ani cu fracturi ar trebui sa faca un test de densitate osoasa. S-ar putea sa existe factori de risc pentru osteoporoza.

La barbati se recomanda, examinarea fizica anuala pentru depistarea cancerului testicular.

In functie de factorii de risc, medicul dumneavoastra va poate recomanda, de asemenea, testari pentru cancerul de piele, cancerul oral, bolile cu transmitere sexuala si abuzul de alcool.

Nu beti mai mult de 10 bauturi alcoolice pe saptamana si nu mai mult de 4 bauturi standard intr-o zi.

Daca aveti o afectiune care se poate agrava cu alcoolul, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa nu beti.

Medicul dvs. va poate verifica pielea pentru semne de cancer de piele, mai ales daca aveti un risc ridicat. Persoanele cu risc crescut includ persoanele care au avut cancer de piele inainte, au rude apropiate cu cancer de piele sau au un sistem imunitar slabit.

A face analize medicale regulate este deosebit de important odata ce atingeti varsta de 40 de ani, pentru ca din pacate, majoritatea bolilor trebuie sa ajunga intr-un stadiu avansat pentru ca simptomele sa apara.

Pe baza conditiilor dvs. individuale de sanatate, medicul dumneavoastra va stabili ce teste ar trebui sa vi se faca si cat de des sa le faceti, dar, in general, examenele medicale sugerate va vor ajuta sa va mentineti o stare buna de sanatate pe tot parcursul vietii.