Costel Corduneanu, Temutul Lider Al Clanului Corduneanu, A Murit Pe Masa De Operație: „Vei Rămâne În Inimile Noastre”

Costel Corduneanu se afla internat de mai multe săptămâni într-un spital din Târgu Mureș, unde a suferit o intervenție chirurgicală la cord, potrivit informațiilor furnizate de Gândul.

Fostul luptător s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani

Costel Corduneanu, fost campion mondial la cadeți, a avut o carieră remarcabilă în lumea sportului. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, obținând locul 9 la Barcelona în 1992 și locul 14 la Atlanta în 1996.

În timpul competițiilor olimpice, a demonstrat un nivel înalt de performanță și determinare, cucerind poziții remarcabile în clasamentul mondial.

În anul 1996, la Jocurile Olimpice desfășurate la Atlanta, Costel Corduneanu nu a fost singurul membru al familiei care a participat la evenimentul sportiv. Fratele său, Gheorghe Corduneanu, s-a alăturat competiției și a concurat la categoria de lupte libere, câștigând locul al șaptelea la categoria 48 kg.

În luna martie a acestui an, Costel Corduneanu a trecut prin momente critice, fiind în pragul morții. Cu toate acestea, datorită eforturilor depuse de medici, viața sa a fost salvată printr-o intervenție chirurgicală complexă, potrivit Cancan.

“Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a fost mesajul transmis de nepotul lui Costel Corduneanu, potrivit Fanatik.

Costel Corduneanu ar fi fost unul dintre cei mai importanți lideri ai clanului Corduneanu

Fostul sportiv de performanță nu s-ar fi făcut remarcat doar prin participarea la Jocurile Olimpice, dar și prin activități infracționale, acesta fiind cunoscut drept liderul unuia dintre cele mai temute clanuri din zona Moldovei.

Potrivit Fanatik, în ianuarie 2020, Costel Corduneanu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de spionarea laptopului fostei sale soții. Se pare că acesta ar fi plătit un hacker pentru a monitoriza activitățile online ale femeii, în special pentru a vedea dacă aceasta era implicată în activități de videochat.

Cu toate acestea, într-un alt moment surprinzător, el a fost eliberat din detenție în luna septembrie a aceluiași an.

În anul 1992, gruparea Cordunenilor a început să se dezvolte, inițial fiind format din șapte dintre cei 11 frați din familia Corduneanu. Cu trecerea timpului, numărul membrilor acestei grupări a crescut, iar rețeaua lor s-a extins și în afara granițelor României, ajungând în țări precum Italia, Franța, Germania sau Polonia, notează sursa menționată anterior.