Usturoiul, Elixirul Secret Pentru Orhidee Înflorite

Daca sunteti un iubitor de orhidee, dar aveti dificultati in a avea grija de aceste frumoase plante pentru a se bucura mereu de flori bogate si frumoase, exista un secret pe care va putem impartasi. Usturoiul este un factor natural esential pentru ingrijirea orhideelor, ajutand la combaterea acarienilor, tripsilor si afidelor datorita nivelului ridicat de sulf pe care-l contine.

Secretul usturoiului pentru orhidee:
Cand usturoiul este aplicat pe orhidee, va ajuta la formarea clorofilei, la sinteza proteinelor si la formarea a 21 de aminoacizi esentiali. Usturoiul stimuleaza activ inlflorirea orhideei, oferindu-i flori frumoase si bogate. Un amestec special de usturoi poate fi pregatit pentru a va asigura ca planta va inflori regulat si va va incanta mereu cu frumusetea sa.

Pentru a pregati elixirul pentru orhidee, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

0,5 litri de apa
6 catei de usturoi
jumatate de tableta de acid succinic
Acidul succinic se dizolva in apa fierbinte, iar usturoiul decojit se zdrobeste cu un cutit sau o presa. Amestecati usturoiul cu apa in care ati dizolvat acidul succinic si lasati amestecul sa stea intr-un borcan timp de 24 de ore. Strecurati solutia obtinuta si uditi orhideea cu ea prin metoda scufundarii ghiveciului. Acest procedeu se repeta o data pe luna pentru rezultate optime.

Beneficiile apei de usturoi pentru orhidee:
Apa de usturoi ajuta la accelerarea inlfloririi orhideelor de acasa, fiind adesea folosita atunci cand planta nu infloreste de mult timp. Expertii recomanda pulverizarea periodica a orhideelor cu apa de usturoi chiar si atunci cand planta este sanatoasa, pentru a grabi aparitia florilor. Usturoiul este bogat in nutrienti, continand compusi cu sulf, minerale, macro si microelemente, vitamine si antioxidanti, care contribuie la sanatatea si frumusetea orhideelor.

Apa de usturoi este un aliat de incredere pentru a va asigura ca orhideele dvs. vor inflori frumos si regulat, aducandu-va bucurie si satisfactie in privinta ingrijirii plantelor deosebite.