GRECIA OFERĂ O CASĂ ȘI BANI LUNAR PENTRU ROMÂNI!

Românii care iubesc Grecia pot să se mute definitiv acolo, după ce țara a anunțat că oferă o casă și bani lunar pentru acest lucru. Mulți români aleg să își petreacă concediile în locații de vis din această țară, astfel că o vacanță poate să se transforme în stilul lor de viață.

Pentru a beneficia de această oportunitate, trebuie să îndeplinească câteva condiții.

O casă și bani lunar în Antikythera
Grecia oferă această oportunitate în insula Antikythera, una dintre cele mai frumoase insule din țară, dar mai puțin vizitată decât cele populare.

Această insulă este un adevărat paradis pentru mulți turiști care își doresc să se bucure de liniște și peisaje de vis. Astfel, doritorii pot să se mute acolo alături de familiile lor, într-o casă oferită de autorități și vor primi și suma de 590 de dolari lunar, timp de trei ani.

Stimularea economiei și repopularea insulei

Această inițiativă vine din dorința autorităților de a stimula economia și de a popula una dintre cele mai frumoase și puțin populate locuri din țară. Insula Antikythera oferă oportunitatea ideală pentru cei care își doresc o schimbare în viața lor și a familiilor lor.

Prin acordarea unei case și a unei sume lunare, Grecia speră să atragă rezidenți permanenți care să contribuie la dezvoltarea locală și la păstrarea tradițiilor insulei.

Ajutor pentru turiștii afectați de incendiile devastatoare

În acest sezon, insula Rhodos a fost grav afectată de incendii devastatoare, care au distrus numeroase locații turistice și au pus în pericol viețile turiștilor.

Autoritățile grecești au intervenit rapid și au evacuat oamenii din calea focurilor, dar imaginile au îngrozit întreaga lume pe rețelele de socializare. Chiar și românii care se aflau în vacanță acolo au fost nevoiți să se întoarcă acasă în siguranță.

Pentru a ajuta turiștii care și-au pierdut concediile din cauza incendiilor, statul grec a anunțat că persoanele care au cumpărat o vacanță în Rhodos, dar nu au putut beneficia de ea din cauza incendiilor, vor primi o vacanță gratuită de 7 zile în decursul anului 2024. Această măsură vine în sprijinul turiștilor afectați și este o formă de compensare pentru neplăcerile suferite.

Grecia continuă să ofere oportunități atractive pentru români, fie că este vorba despre posibilitatea de a locui gratuit într-o insulă de vis sau despre acordarea de compensații pentru turiștii afectați de calamități naturale.

Aceste inițiative reprezintă un motiv în plus pentru a iubi și a vizita această țară minunată, cu peisaje spectaculoase și o istorie bogată.