Mitica Popescu. Care a fost ultima dorința a actorului

Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, conform anunțului făcut de medicul Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală.

A lăsat în urmă o carieră remarcabilă și o amprentă puternică în lumea teatrului românesc.

Actorul a excelat în diverse domenii artistice, inclusiv film, radio, teatru, televiziune și voce, captivând publicul și obținând numeroase aprecieri de-a lungul carierei sale impresionante.

În 2002, a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, pentru contribuția sa remarcabilă în slujba teatrului românesc. Devotamentul și implicarea sa în promovarea artei au adus bucurie și emoție spectatorilor.

Înainte de a pleca din lumea aceasta, Mitică Popescu și-a împărtășit ultimele dorințe. Printre acestea, dorința arzătoare de a vedea oamenii revenind la relațiile autentice, așa cum erau înainte de pandemie.

Își dorea ca aceste vremuri dificile să aducă oamenii mai aproape, învățându-i să fie mai înțelepți și mai buni.

Marele artist spera să se realizeze filme de calitate pentru publicul român și conta pe ajutorul divin pentru a trăi cât mai mult. Mitică Popescu credea în originea divină a tuturor lucrurilor, inclusiv a talentului său artistic, exprimând convingerea că totul provine de la Dumnezeu

O pierdere adânc resimțită în rândul artiștilor, moartea actorului Mitică Popescu încă ascunde cauza sa.

Desi detalii privind motivul decesului nu au fost dezvăluite public, se cunoaște că actorul se confrunta cu probleme de sănătate, fiind internat în luna decembrie la Spitalul de Urgență Floreasca.

Cariera impresionantă a lui Mitică Popescu și povestea sa de dragoste rămân în memoria noastră.

Timp de 25 de ani, el a trăit o relație specială alături de actrița Leopoldina Bălănuță. Cei doi au împărțit momente frumoase și au creat împreună o legătură puternică.

Încheierea tragică a poveștii lui Mitică Popescu aduce tristețe și emoție. Desi soția sa a decedat în 1998, el nu a găsit alinare într-o altă relație, lăsând în urmă un gol în inimile celor care l-au cunoscut și admirat.

Astăzi, comunitatea artistică românească își exprimă durerea pentru pierderea lui Mitică Popescu și îi aduce un ultim omagiu, recunoscând contribuția sa de neegalat și impactul pe care l-a avut asupra culturii și teatrului românesc.