Termen De Valabilitate Pentru Voucherele Sociale

Valabilitatea voucherelor sociale: ce trebuie să știi
Toată lumea știe despre voucherele sociale pe care oamenii le folosesc pentru a cumpăra alimente. Se pare, însă, că acestea au și un termen de valabilitate, după care nu vor mai putea fi utilizate. De altfel, achiziția unor produse este strict interzisă, pentru că aduce amenzi grave.

Termenul de valabilitate al voucherelor sociale
În contextul scumpirilor din ultima vreme, statul a decis să vină în ajutorul oamenilor. Astfel, pentru ca oamenii din familii defavorizate, cu situații financiare precare și pensionarii să suporte mai ușor cheltuielile, le oferă câte 250 de lei o dată la două luni. Majoritatea sunt încântați de acest ajutor, dar nu știu că trebuie să ia în calcul mai multe aspecte.

Mai exact, voucherele sociale au termen de valabilitate. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți, după care nu vor mai putea fi utilizate. Astfel, trebuie să fim foarte atenți și să profităm de aceste sume în timp util.

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente. Ultima tranșă din acest an va fi virată în decembrie, ceea ce înseamnă că rămâne pe card până în decembrie 2023.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Amenzi aspre pentru utilizarea necorespunzătoare a voucherelor
Este bine de știut că trebuie să fii foarte atent cu aceste vouchere. Amenzile pentru cei care înstrăinează cardul pe care se află voucherele sociale sunt cuprinse între 3.450 lei și 4.600 lei.

De altfel, riști să fii amendat și dacă cheltui banii pentru altceva în afară de alimente. Sunt interzise țigările, alcoolul, produsele de curățare și orice altceva ce nu este destinat consumului.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, trebuie să fii informat și să fii responsabil în utilizarea voucherelor sociale. Este important să respectăm destinația acestor fonduri și să înțelegem că acestea au fost acordate pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate financiară.

Cum poți verifica soldul cardului
Dacă vrei să afli câți bani mai ai pe card, trebuie să știi că nu poți verifica la un bancomat. Astfel, cei ce vor să știe câți bani mai sunt disponibili trebuie să se adreseze telefonic emitentului acestuia sau să folosească aplicația de mobil dezvoltată de acesta.

Este important să fim la curent cu termenii și condițiile utilizării voucherelor sociale pentru alimente. Numai astfel putem beneficia de aceste ajutoare în mod corect și responsabil, evitând astfel amenzi și utilizarea necorespunzătoare a fondurilor destinate celor care au nevoie de ele.