Preot Căzut În Păcatul Lăcomiei, Arestat Pentru Că A Cerut 100 De Euro Pentru O Înmormântare. Cazul Este Anchetat Şi De Biserică

Un preot din Italia a fost arestat la domiciliu după ce a cerut bani ca să oficieze o slujbă de înmormântare.

Un preot din Sicilia, Don Vincenzo Cafra, a fost arestat la domiciliu sub acuzația de extorcare a 100 de euro pentru servicii funerare. Această situație a stârnit o mulțime de discuții privind tarifele pentru diferite sacramente, cum ar fi botezurile și nunțile și a rezultat o serie de întrebări cu privire la etica și moralitatea în desfășurarea serviciilor religioase, conform stiridiaspora.ro.

Ancheta desfășurată a demonstrat faptul că preotul Don Vincenzo Cafra ar fi primit bani de la credincioși pentru susținerea funeraliilor. Prețul cerut a fost de 100 de euro, o sumă de bani mult prea mare pentru familiile aflate în doliu.

Astfel, preotul în cauză va trebui să se prezinte în fața unui judecător pentru a-și valida arestul. Cazul a stârnit reacții și la Vatican.

Cazul nu a rămas fără ecou, inclusiv Vaticanul reacționând pe marginea sa. „Este dureros să găsești „lista de prețuri” a serviciilor sacramentale în unele birouri parohiale, cum ar fi într-un supermarket. Fie Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu într-o călătorie, ori ajunge să fie o companie care oferă diverse servicii, iar când agenții pastorali iau această a doua cale, Biserica devine supermarketul mântuirii iar preoții simpli angajați ai unei multinaționale”, a spus Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, potrivit gazetaromaneasca.ro.

Fie Biserica este poporul credincios al lui Dumnezeu într-o călătorie, ori ajunge să fie o companie care oferă diverse servicii, iar când agenții pastorali iau această a doua cale, Biserica devine supermarketul mântuirii iar preoții simpli angajați ai unei multinaționale”, a declarat Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, potrivit gazetaromaneasca.ro.
preot

Biserica Catolică susține că nu stabilește tarife pentru astfel de servicii, ci se bazează pe oferte libere din partea credincioșilor. Așadar, fiecare credincios are dreptul de a decide suma pe care o oferă pentru diverse sacramente, precum botezurile, nunțile și funeraliile. Principiul de bază este acela că contribuția financiară trebuie să fie un act liber, bazat pe conștiința și generozitatea credinciosului, în niciun caz nu un preț impus.

„Prin jertfa pentru Sfânta Liturghie, credincioșii contribuie la binele Bisericii și participă la grija ei pentru întreținerea slujitorilor și funcționează”, se amintește.