Crina Micnescu, Maestra Volanului Cu Un Mastodont De Peste 40 De Tone

Crina Micnescu – Femeia șofer profesionist care îmblânzește mastodonții șoselelor
Crina Micnescu, o femeie din Gorj în vârstă de 40 de ani, a reușit să transforme o pasiune moștenită de la tatăl ei într-o carieră de succes în Spania. Cu un simț al aventurii și o curajosie ieșită din comun, ea a devenit șofer profesionist și a descoperit puterea de a stăpâni mastodonții cu o greutate de peste 40 de tone. Povestea ei este un exemplu despre cum determinarea și pasiunea pot învinge stereotipurile și pot deschide noi orizonturi într-un domeniu considerat în general rezervat bărbaților.

Crina a moștenit dragostea pentru mașini de la tatăl ei, care a fost șofer profesionist. De mică, visa să conducă și să stăpânească volanul unui TIR imens. Așa că, acum zece ani, după ani de pregătire și obținerea atestatelor necesare, Crina a devenit un adevărat șofer profesionist. Deși mulți erau sceptici în privința capacităților ei, ea a reușit să demonstreze că femeile pot face față cu succes provocărilor drumurilor și că pot conduce cu pricepere cele mai mari vehicule care circulă pe șoselele publice.

O prezență inedită pe șoselele României
În România, Crina a fost o prezență inedită pe șosele. Conducea un TIR de culoare roșie, atrăgând priviri curioase și nedumerite. Polițiștii o opreau de fiecare dată, mirați că o femeie se afla la volanul unui astfel de mastodont. Pentru a-și demonstra calificările, era suficient să le arate permisul de conducere, iar polițiștii nu mai puteau decât să-i admire curajul și priceperea. Crina povestește cu umor cum primele ei curse în România erau pe ruta Târgu Jiu – Craiova, unde transporta materiale de construcții pentru o firmă din Craiova. Colegii șoferi erau uimiți de prezența blondă de la volan și o invitau frecvent la o cafea pentru a afla mai multe despre povestea ei excepțională.

Cu timpul, Crina a devenit o figură cunoscută pe șoselele din întreaga țară. A parcurs distanțe lungi și a reușit să cucerească inimile angajaților depozitelor unde trebuia să descarce marfa. De fiecare dată, suna înainte să ajungă și angajații erau uimiți să afle că șoferul este o femeie. Ajunși la destinație, toți o așteptau cu interes și admirație, de la femeia de serviciu până la șefii depozitului. Ei nu puteau să creadă că o femeie putea conduce un TIR cu atâta pricepere și dexteritate.

Succesul în Spania și provocările unei meserii dificile
După cinci ani de activitate în România, Crina a decis să își încerce norocul în Spania. Firma la care lucra în țară a întâmpinat probleme financiare, iar ea s-a văzut nevoită să ia această decizie grea. La început, a avut parte de o experiență neplăcută cu o firmă neserioasă, dar apoi a găsit un loc de muncă la o companie de transport din Spania, unde lucrează și în prezent. Patronul a fost surprins plăcut să aibă o femeie în echipa sa și Crina nu a avut probleme la angajare, deși era rar întâlnită o femeie șofer profesionist în Spania. Ea a întâlnit alte femei șofer în timpul curselor sale, dar acestea erau în general din Germania și Olanda.

Acum, Crina conduce un camion Daf și transportă diferite produse marine în Italia, cu un accent pe pește proaspăt și fructe de mare. Cursele sale pot ajunge și la o distanță de 1.600 de kilometri sau chiar mai mult, în funcție de destinație. Deși munca sa este obositoare și presupune multe sacrificii, Crina este mândră de ceea ce a realizat și de faptul că a reușit să se impună într-un domeniu în care femeile sunt subreprezentate. Totuși, ea își dorește să se întoarcă în România în viitor, să-și finalizeze casa pe care o are în construcție și să deschidă o mică afacere. Știe că munca ca șofer profesionist este dificilă și nu își dorește să lucreze până la pensie în Spania, având în vedere că timpul pe care îl petrece acasă este limitat.

Crina Micnescu este o femeie deosebită, cu o pasiune pentru volan și pentru provocările drumurilor lungi. Povestea ei este una inspirațională, care demonstrează că femeile pot face orice, dacă au curajul și hotărârea necesare. Ea este un exemplu viu că barierele sociale și stereotipurile pot fi demontate și că pasiunea și determinarea pot deschide noi uși.