Tatăl Andreei Morega face declarații cutremurătoare. Bărbatul a presimțit că fiica lui nu mai este vie și l-a sunat pe criminal: „Ea voia să-i spună că nu vrea să aibă o relaţie cu el”

Într-o tragedie care a zguduit comunitatea din Timișoara, detaliile sumbre ale unei crime care a luat viața unei tinere studente la Medicină au venit la lumină, într-un context plin de durere și neînțelegere. Andreea, o tânără de 21 de ani, cunoscută pentru ambiția și viitorul promițător pe care îl avea în față, a fost ucisă într-un mod brutal, victima unui act de violență inimaginabil.

Familia Andreei Morega este răvășită de durere
Părinții Andreei, devastati de pierderea fiicei lor, au mărturisit că au avut un presentiment teribil legat de soarta acesteia. Tatăl îndurerat a împărtășit cu presa momentele de agonie prin care a trecut în încercarea disperată de a-și găsi fiica. Dialogul pe care l-a avut cu Andreea în dimineața zilei fatidice, când aceasta își făcea bagajele pentru a se întoarce acasă, a fost ultima lor interacțiune. Neliniștit din cauza lipsei de răspuns la mesajele și apelurile ulterioare, tatăl a plecat spre Timișoara, simțind că ceva grav s-a întâmplat.

„Era singurul nostru copil, nu mai avem niciun ţel în viaţă…Să aveţi grijă ce faceţi în viaţă, să nu păţiţi aşa ceva…”, a spus bărbatul plângând.

Tragedia a fost confirmată în cele mai crude detalii: Andreea a fost măcelărită, medicii legiști numărând 60 de lovituri de cuțit pe trupul ei neînsuflețit. Această atrocitate a avut loc în ciuda faptului că între Andreea și agresorul său, Mirel, nu exista o relație romantică. Mirel, descris ca fiind doar un amic și coleg, a dezvoltat o obsesie periculoasă pentru tânără, nereușind să accepte refuzul acesteia.

„La 11 am vorbit cu ea. Mi-a dat mesaj că îşi face bagajele şi vine acasă şi îmi trimite mesaj când se urcă în microbuz. Nu mi-a trimis mesaj. Am mai întrebat-o pe unde e, ce face, nu mi-a răspuns, am sunat-o. Am intrat la griji, eram sigur că ceva nu e în regulă. Mă anunţa de fiecare dată ce paşi făcea.”, a completat tatăl fetei.

Colegii și prietenii Andreei s-au adunat în fața sediului IML pentru a o comemora
Reacțiile comunității au fost de profundă tristețe și solidaritate. În fața Institutului de Medicină Legală din Timișoara, colegii și prietenii Andreei au creat un memorial improvizat, aducând flori și lumânări în memoria ei. Declarațiile cutremurătoare ale prietenilor descriu o Andreea blândă și luminoasă, care nu și-ar fi imaginat niciodată un sfârșit atât de tragic.

„Am luat maşina şi am plecat spre Timişoara. Am presimţit, am simţit că ea nu este vie. Ea voia să-i spună că nu vrea să aibă o relaţie cu el. Pe Andreea n-o mai învie, orice pedeapsă ar lua, pe mine nu mă mai încălzeşte cu nimic.”, a adăugat tatăl studentei.

Între timp, arestarea criminalului a fost un moment de răscumpărare, deși tardiv, pentru familia și prietenii Andreei. Imaginile cu momentul capturării lui Mirel, un student la Medicină și Teologie, care în ochii comunității sale părea un tânăr dedicat credinței și studiului, au adus un val de șoc și neîncredere.

„Am fost cu el în aceeaşi clasă, toate laboratoarlee, am stat doi ani şi jumătate alături de asemenea persoană, un psihopat, nu poţi să faci aşa ceva, mai ales student la Medicină. Să sfârşeşti aşa mi se pare incredibil.”, a spus o colegă.

Cu toate acestea, cererea lui Mirel de a fi cercetat în arest la domiciliu a fost respinsă, justiția optând pentru menținerea lui în detenție. Acest caz tragic subliniază o problemă mai largă de siguranță publică și violență împotriva femeilor, un semnal de alarmă pentru comunitate și autorități.

Andreea rămâne în memoria celor care au cunoscut-o ca un simbol al nedreptății brutale și al violenței fără sens, dar și ca un apel către societate de a lua măsuri mai ferme pentru protejarea vieților inocente. În Gorj, unde Andreea era așteptată acasă, pregătirile pentru înmormântare sunt în desfășurare, comunitatea locală venind împreună pentru a-și exprima durerea și sprijinul pentru familia îndurerată.