„Să vă fie rușine!” Așa arată meniul primit de o proaspătă mămică într-o maternitate de stat din România

Scandalul alimentației în spitalele românești a revenit în atenția publică după ce o proaspătă mămică a distribuit pe rețelele de socializare imagini cu mâncarea primită în timpul internării. Porțiile de mâncare care nu asigură necesarul de nutrienți și lipsa aproape totală a fructelor și legumelor au stârnit revolta internauților.

Reclamația a fost postată de soțul femeii, care a adăugat și un mesaj foarte critic la adresa unității medicale unde aceasta a fost internată: „Asta dați voi de mâncare în spital unei mame care trebuie să hrănească un nou-născut??? Am prea mulți copii și persoane mai în vârstă în lista de prieteni ca aș înjura teribil!!! Să vă fie rușine!!!!!”.

Imaginile cu farfuriile pe care le-a primit femeia în patru zile de spitalizare au dezvăluit porții nesatisfăcătoare și o varietate limitată de alimente. Una dintre mese conținea doar trei felii de salam, o bucățică de unt și un pachet de dulceață. În afară de aceasta, fructe și legume nu se regăsesc în meniu.

Situația femeii a generat numeroase reacții din partea românilor care au avut experiențe similare în spitalele din țară. Mulți au relatat experiențe neplăcute legate de alimentația din spitale, unele persoane povestind că au rămas fără mâncare timp de o zi întreagă.

În contrast cu această situație, a fost prezentată povestea unei românce care a născut în Germania. Alexandra, proaspăta mămică, a descris un meniu diversificat și nutritiv în maternitatea germană. Micul dejun conținea pâine cu unt, cremă de brânză, cașcaval, două felii de salam, iaurt, budincă de vanilie și suc, iar pentru masa de prânz avea posibilitatea de a alege din meniuri standard, vegane sau light. De asemenea, femeia a apreciat faptul că alimentele sunt preparate sănătos, la aburi sau fierte, neexistând preparate prăjite.
Povestea Alexandrei, alături de imaginile cu meniul primit de proaspăta mămică din România, readuc în discuție condițiile din spitalele românești și calitatea precară a mâncării oferite pacienților.