A murit la doar 58 de ani. Romanii o plang pe marea doamna a filmului romanesc

La data de 18 martie 2024, s-au implinit 30 de ani de la trecerea in nefiinta a talentatei actrite Gina Patrichi, care a parasit aceasta lume prematur, la doar 58 de ani.

Nascuta sub numele de Eugenia Margareta Elena, dar cunoscuta mai ales sub numele de Gina Patrichi, ea a vazut lumina zilei in Bucuresti pe 8 martie 1936.

De la o varsta frageda, Gina a preferat sa se alature jocurilor preferate ale baietilor, mai mult decat celor ale fetelor. Alaturi de fratele ei, Mircea, se implica in aventurile camarazilor acestuia, sarind gardurile din jurul caselor vecine sau organizand concursuri de alergare.

Chiar si mama sa remarca adesea ca se comporta precum un “baietoi”. Cu toate acestea, cei doi frati gaseau bucurie si in jocuri mai pasnice, pe care le organizau in fata unui public select alcatuit din parinti si vecini, pe Strada Cazarmii din Bucuresti.

In martie 1944, viata sa a luat o intorsatura tumultuoasa odata cu inceperea unei vacante de vara devreme.
Tanara eleva Gina Patrichi s-a intors acasa cu un carnet plin de note de zece, cu exceptia uneia noi, primite la purtare, dupa ce tocmai absolvise clasa a II-a. Cu toate acestea, bucuria adusa de aceste vesti bune a fost rapid umbrita de evenimentele dramatice care au urmat: bombardamentele americane.