Șampoane retrase de pe piață! Conțin o substanță care cauzează cancer. Atenție la ce cumpărați

Compania Unilever a anunțat că a retras câteva dintre produsele sale din cauza unor substanțe considerate cancerigene.

Unilever a retras în mod voluntar mai multe șampoane de păr din cauza nivelurilor potențial crescute de benzen, un cancerigen uman, potrivit anunțului publicat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Gigantul american a decis să retragă produsele respective în urma unei investigații interne, care a identificat propulsorul din aerosoli ca fiind sursa contaminării în mai multe dintre mărcile sale de șampon. Compania a precizat că a lucrat cu furnizorii săi pentru a rezolva problema, informează Cnet.

Este vorba de produse făcute înainte de octombrie 2021 și distribuite în SUA în magazine de vânzare cu amănuntul și online.

Comercianții cu amănuntul au fost anunțați să retragă șampoanele de pe rafturi. De asemenea, Unilever a sfătuit consumatorii să nu mai folosească șampoanele respective.

Cât de nociv este benzenul
Benzenul este o substanță chimică despre care se știe că poate duce la cancer. Expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de benzen poate provoca leucemie, dar și la alte tipuri de cancer.

Pe lângă aerosoli, substanța chimică se găsește și în produsele de uz casnic obișnuite, cum ar fi detergenții, vopselele, ceara pentru mobilă și lipiciul, iar expunerea se poate face prin piele, pe cale orală sau prin inhalare.

Care sunt produsele rechemate
Produsele rechemate includ următoarele mărci de șampon Dove, Nexxus, Suave, TIGI (Rockaholic și Bed Head) și Tresemmé:

Șampon Dove Volum și plenitudine

Șampon Dove cu Nucă de cocos

Șampon uscat Dove Fresh and Floral

Șampon Dove Ultra Clean

Șampon Dove Invisible

Șampon Dove Detox and Purify

Șampon Dove Go Active

Nexxus Șampon Refreshing Mist

Șampon Nexxus Inergy Foam

Șampon Suave Professionals

Șampon Tresemmé

Șampon Tresemmé Hair Refresher

Șampon Tresemmé Pro

Șampon Bed Head Oh Bee Hive

Șampon Bed Head Dirty Secret

Șampon Bed Head Rockaholic Dirty Secret

Recent, benzenul a fost asociat cu alte retrageri ale unor produse de îngrijire personală, cum ar fi cremele de protecție solară, deodorantele și dezinfectantul pentru mâini.

Comunicatul de presă al FDA include un link către un document care detaliază dimensiunile specifice și codurile de lot pentru fiecare dintre șampoanele rechemate.

„Detectarea unor niveluri ridicate de benzen în aceste șampoane ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece aceste produse sunt folosite în interior, unde benzenul poate persista și poate fi inhalat perioade mai lungi de timp”, a precizat Unil